Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Helin om Gunnes kolumn: Olyckligt och ett misstag

Publicerad: 16 April 2013, 10:05

Om man inte vet vad Omar Mustafa står för bör man heller inte spekulera i det. Det skriver nu Aftonbladets chefredaktör i anslutning till Monica Gunnes kolumn.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetJan HelinÅsa Linderborg

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin har tagit till den mycket ovanliga åtgärden att gå in och göra ett uttalande i samband med en text av en av tidningens krönikörer.

Aftonbladet publicerade i dag denna kolumn av Monica Gunne som är fel i sak. Om man inte vet vad Omar Mustafa står för bör man heller inte spekulera i det. Det var olyckligt och ett misstag. Jag har därför valt att publicera detta uttalande i anslutning till kolumnen.

Tidningens kulturchef Åsa Linderborg menar att den egna tidningen kan ha brutit mot lagen när Gunnes text publicerades. I sin blogg skriver hon:

För några månaders sen granskade Aftonbladet Kultur sex högerextrema sajter för att se huruvida de bryter mot lagen om hets mot folkgrupp. Jag tror aldrig att en artikel som Monica Gunnes hade klarat det testet.

Tidigare idag skrev Anders Lindberg på Aftonbladets ledarsida en text som också är starkt kritisk till Monica Gunnes kolumn.

Aftonbladets ledarsida kritiserar Monica Gunnes krönika

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.