Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Helin och Josefsson i klinch

Publicerad: 29 September 2016, 05:17

I onsdagskvällens Aktuellt diskuterade SVT:s programdirektör Jan Helin och Uppdrag Gransknings reporter Janne Josefsson i nio minuter erfarenheterna av Nya Tider-debatten.


Ämnen i artikeln:

Janne JosefssonJan Helin

Utgångspunkten för gårdagens diskussion var vilka ramar som ska gälla för debatter i SVT.

– Jag tycker inte att vi ska ha debatter med nazister på frågan om människors lika värde i Aktuellt. Det är inte en fråga som har två sidor av saken. Vi agerar enligt radio- och tv-lagen och paragrafen om alla människors lika värde, sade Jan Helin.

Både Janne Josefsson och programledaren Nike Nylander återkom fler gånger till ett internt möte på Aktuelltredaktion där Helin enligt dem gav intrycket att extremister överhuvudtaget inte skulle ges utrymme i SVT:s debatter. De menade också att det budskapet gick att läsa in i den debattartikel som publicerats på DN debatt i går.

Vilket det var en misstolkning menade Jan Helin.

– Du har stora problem när en redaktion uppfattar det på det sättet, jag läser det på det sättet. Men jag är jätteglad om du blir tydlig här om att vi ska kunna ha debatter även med dem vi inte tycker om, ansåg Janne Josefsson.

Se hela debatten här:

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Janne JosefssonJan Helin

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.