Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Helin avtackades med eget Expressenlöp

Publicerad: 18 februari 2016, 07:54

Ett stort antal tidningstoppar samlades i går för att avtacka Aftonbladets publisher Jan Helin. Bland annat fick han ett speciallöp från Expressen. Här berättar Thomas Mattsson om tankarna bakom det.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonJan Helin

En av de som var med på avtackningen var konkurrenten och medpoddaren Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen. Han överlämnade ett lämpligt antal rödvin och en bukett sosserosor.

Men den av Expressens gåvor som sannolikt kommer att överleva längst är den inramade löpsedel som också förärades Jan Helin. Thomas Mattsson var mycket engagerad i dess tillblivelse.

Ja, den här löpsedeln var så viktig att den fordrade ansvarig utgivares noga övervägda formuleringar samt layoutchefen Göran Forsbergs redigering. Man kan sammanfatta löpsedeln som ett koncentrat av podden ”Mattsson & Helin” och en ögonblicksbild av dagens mediedebatt, säger Thomas Mattsson till Medievärlden.

Jan Helin börjar som programdirektör på SVT den 18 april. Han har jobbat i 20 år på Aftonbladet och varit tidningens chefredaktör sedan 2008.

Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonJan Helin

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.