tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Helena Nyman tar över DT

Publicerad: 21 maj 2018, 09:29

Helena Nyman tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare för DT.

Arbetarbladets chefredaktör Helena Nyman ersätter Carl-Johan Bergman som chefredaktör och ansvarig utgivare för Dalarnas Tidningar. Hon tillträder i början av juni.

Ämnen i artikeln:

Dalarnas TidningarArbetarbladet

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I februari tillträdde Carl-Johan Bergman som redaktionell chef för Mittmedia med ansvaret att samordna redaktionella frågor för samtliga Mittmedias titlar. I samband med det lämnade han rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare för Dalarnas Tidningar. Nu står det klart att han ersätts av Helena Nyman.

”Jag är väldigt glad över att Nyman tar över som chefredaktör i DT. Uppdraget är mycket viktigt, givet DT:s position på marknaden och i Mittmedia”, säger Carl-Johan Bergman i en kommentar.

Helena Nyman tog över Arbetarbladet i Gävle efter Daniel Nordström i början av mars 2016. Hon kom närmast från en tjänst som redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Västernorrland i Sundsvall. Dessförinnan hade hon varit nyhetschef, bilageredaktör, redigerare och nattchef på tidningen.

”Jag har på nära håll förstått vilken betydelse lokaljournalistiken har i det lokalsamhälle som exempelvis DT är satt att granska och bevaka. Vikten av oberoende journalistik har aldrig varit tydligare än i dag. Därför är jag stolt över att ta över chefredaktörskapet i DT, som under flera år har tagit starka journalistiska grepp, genomfört betydelsefulla granskningar och därigenom engagerar läsarna i viktiga samhällsfrågor”, säger Helena Nyman, som tillträder sin nya tjänst 4 juni.

När Helena Nyman lämnar Arbetarbladet kliver Jacob Hilding, i dag nyhetschef och ställföreträdande ansvarig utgivare, in som tillförordnad.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev