Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Helena Giertta tar över Finansliv

Publicerad: 17 maj 2018, 10:30

Journalistens vd, utgivare och chefredaktör Helena Giertta tar på sig samma uppdrag för Finansförbundets medlemstidning Finansliv. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Journalisten

Uppdraget som vd, utgivare och chefredaktör för Finansliv har hon tackat ja till av ekonomiska skäl och det görs på konsultbasis, uppger Helena Giertta för Journalisten:

”Jag går in på konsultbasis under det här året, det ska bli otroligt spännande och roligt att även jobba med Finansliv och deras medarbetare. Det sker av delvis ekonomiska skäl men det är också en smidig lösning för Finansliv”, säger hon till den egna tidningen.

Finansliv riktar sig till personer inom bank- försäkrings- och finansvärlden. Den har en utgivning om tio nummer per år och når över 50 000 personer inom sitt område. Tidningen ägs av Finansförbundet och FTF (Facket för försäkring och finans) och sitter i dag i samma lokaler som Journalisten på Nytorgsgatan i Stockholm.

Journalisten AB är ett helägt dotterbolag till Journalistförbundet. Förbundsordförande Jonas Nordling skriver i ett sms till Medievärlden att han är positiv till Helena Gierttas nya konsultuppdrag:

”Det är ett konsultavtal skrivet med Journalisten AB, och vi ser det som positivt att bolaget på det här sättet breddar sin verksamhet.”

Kan du se att det skulle kunna innebära en intressekonflikt?

”Det är väl mer en fråga för utgivaren att svara på.”

Så SJF ser inga problem med det här upplägget?

”Uppdraget för Journalisten har inte ändrats, och chefredaktören har inte sett detta som ett problem i sammanhanget.”

Läs en intervju med Helena Giertta om sin nya roll här.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Journalisten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.