Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Helena Bengtsson återvänder till SVT

Publicerad: 25 oktober 2017, 10:45

Helena Bengtsson, journalist, SVT

Sveriges mest välrenommerade datajournalist Helena Bengtsson lämnar brittiska The Guardian för att återvända till SVT och en ny satsning på datajournalistik.


Ämnen i artikeln:

SVT

Inför valrörelsen 2018 skapar SVT ett team som ska jobba med datajournalistik. De ska bland annat samla in uppgifter om partier i både riksdags- och kommunalvalen för att ge väljarna överblick över partiernas kandidater och politik.

– Helena Bengtsson kommer tillbaka till SVT med stor kunskap och erfarenhet från arbetet med The Guardians bevakning av valet i Storbritannien. Jag vet att hon kommer att inspirera alla oss som ska jobba med SVT:s planering av utbudet inför valen 2018, säger Eva Landahl, programchef, i ett pressmeddelande.

Helena Bengtsson börjar på SVT efter årsskiftet.

– Jag har haft en fantastiskt spännande tid på the Guardian och haft privilegiet att jobba med otroligt kunniga reportrar här. Det känns väldigt bra att nu komma hem igen och få möjlighet att omsätta alla mina nya kunskaper på SVT, säger hon.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.