Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Helena Bargholtz, fp, vill slopa presstödet

Publicerad: 3 September 2009, 04:12

Folkpartistiska riksdagsledamoten Helena Bargholtz vill slopa presstödet. Det säger hon till Ekot i en intervju. Och i samma vända tror konstitutionsutskottets vice ordförande moderate Per Bill att storstadsstödet kommer att reduceras.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Just nu arbetar kulturdepartementet på ett svar på EU-kommissionens synpunkter på det svenska presstödets driftstöd. Den 22 september ska svaret vara lämnat, eller uppskov begärt.

EU-kommissionen ifrågasätter egentligen bara det särskilda storstadsstödet till Svenska Dagbladet och Skånska Dagbladet, som i år får strax under 64 miljoner. Driftstödet i övrigt, idag med ett tak på strax över 17 miljoner, accepteras.

Regeringens linje är att stödet, också storstadsstödet, ska försvaras. Schibsteds Sverige-vd Raoul Grüntahl och Skånska Dagbladets vd Thomas Grahl har offensivt sagt att man tolkar kommissionens svar som fullt av öppningar – och att chansen är god att storstadsstödet får vara kvar.

Att allianspartierna inte är överens i presstödsfrågan är inte nytt. Folkpartiet som Helena Bargholtz tillhör är kritiskt. Moderaterna har varit kluvna på grund av det omfattande stödet till Svenska Dagbladet. Kristdemokraterna är kritiska, medan centerpartiet tillsammans med socialdemokraterna en gång byggde upp stödet.

Ekots intervju och artikel läses här.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.