Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

HD-Sydsvenskan lockar ännu en journalist från Stockholm

Publicerad: 28 maj 2019, 09:58

Julia Svensson. Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån

Julia Svensson blir ny biträdande kulturchef på HD-Sydsvenskan efter fyra år på tidskriften Arkitektur.


Ämnen i artikeln:

SydsvenskanHelsingborgs Dagblad

HD-Sydsvenskan värvar tidskriften Arkitekturs chefredaktör Julia Svensson, som tidigare varit redaktör för idé och kritik samt konstkritiker på DN, skriver Sydsvenskan. Hon arbetade mellan 2008 och 2011 på Sydsvenskan kulturredaktion.

Det betyder att ännu en journalist lämnar Stockholm för sydligare breddgrader. I höstas utsågs Ida Ölmedal, tidigare på Expressen, till ny kulturchef för HD och Sydsvenskan. Och tidigare i år stod det klart att Aftonbladets Kenan Habul lämnade Stockholmsredaktionen för att i stället jobba på Sydsvenskan. Julia Svensson ser fram emot att komma tillbaka till Skåne.

– Jag har bott större delen av mitt liv i Skåne och jag ser verkligen fram emot att jobba i en så livfull region. Här finns det mycket kultur samlat på en relativt liten yta. Här möts stad och land, här finns stora universitet och det internationella gnuggas mot det regionala och lokala. HD och Sydsvenskan har i det här perspektivet en unik plats, säger hon till den egna tidningen.

Ida Ölmedal är nöjd över rekryteringen.

– Hon är den perfekta personen för jobbet. Vi vill göra kultursidor med fötterna i Skåne och örat mot kontinenten, där kontakten med det lokala ger näring till de stora estetiska och samhälleliga diskussionerna. Julia Svensson kommer att ha en viktig roll i detta, säger hon till HD-Sydsvenskan.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.