Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

HD-reporter får ut kommunal vds löneavtal

Publicerad: 15 Maj 2008, 06:14

Helsingborgs Dagblads reporter har rätt att få ut anställningsvillkoren för en vd i kommunala bolaget Björnekulla Fastighets AB. Kammarrätten anser inte att konkurrensskäl gör att uppgiften kan hållas hemlig.


Reportern Lars Andreasson på HD har begärt att få ut lön och anställningsvillkor för vd i Åstorps kommuns fastighetsbolag Björnekulla Fastighets AB. Företaget sa nej, med stöd av sekretesslagen, som ger rätt att hålla sådan uppgift hemlig om det kan gynna konkurrenter att den lämnas ut.

Lars Andreasson överklagade beslutet till Kammarrätten, och motiverade med att företagets konstruktion, det är en koncern med såväl fastigheter som it-verksamhet, knappast har någon motsvarighet, någon konkurrent som skulle gynnas av att uppgifterna om lön och villkor lämnades ut.

Kammarrätten finner att företagets motivering att inte lämna ut är allmänt hållen och inte motiverar sekretess. Anställningsavtalet ska därför lämnas ut.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.