Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

HD och Sydsvenskan ger ut City i Skåne

Publicerad: 28 Maj 2008, 17:14

Från och med augusti kommer City Malmö/Lund och City Helsingborg. Den gemensamma upplagan blir cirka 65 000 ex.(Uppdaterad)


Gratistidningmarknaden i Skåne fortsätter att stöpas om.
Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad bildar ett gemensamägt bolag för sina två gratistidningar, City Malmö Lund respektive xtra Helsingborg som då byter namn till City Helsingborg och får samma form som övriga City-editioner.

Från och med augusti utkommer de två editionerna City Malmö/Lund och City Helsingborg med en gemensam upplaga på 65 000 exemplar.

– City Malmö Lund ska helägas av oss och City Helsingborg av HD, säger Sydsvenskans vd Johan Ståhl.

Enligt Kersti Forsberg som utrett den nya tidningskonstellationen kan fler City väntas i framtiden.

– Jag avgår som chefredaktör för xtra och blir affärsutvecklare i det nya bolaget, bla med uppgift att fortsätta utreda gratistidningsmarknaden. Ägarna är helt ine på att gratistidningarna har kommit för att stanna.

Fler City i Skåne?

– Det kan det mycket väl bli.

Enligt Johan Ståhl kan man med det gemensamma ”servicebolaget” kraftigt minska kostnaderna för administration, försäljning och liknande för de två tidningarna.

Tilläggas kan att City Malmö Lund i fjol gick med 40 miljoner kronor i förlust och xtra Helsingborg med 16 miljoner kronor.

– Det känns jätteroligt att City nu kommer att ges ut i tre städer och att Citys sammanlagda räckvidd ökar igen, säger Stockholm Citys chefredaktör Mikael Nestius i ett pressmeddelande. Han blir ansvarig utgivare för de tre tidningarna.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.