Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

HD-anställda får extralön till jul

Publicerad: 8 December 2006, 13:23

Koncernen Helsingborgs Dagblad gör som Västerbottens-Kuriren och Nya Wermlands-Tidningen - delar ut en extra lön i samband med decemberlönen.


Som Medievärlden skrev i går är Helsingborgs Dagblad på väg mot ett rekordår. Vinsten väntas bli 90 miljoner kronor, 20 miljoner bättre än budget. Tio miljoner av dessa kommer nu att fördelas på de cirka 290 anställda i Helsingborgs Dagblad AB.
Tidningen Helsingborgs Dagblad hade på 1980- och 90-talen ett bonussystem, men på Nordvästra Skånes Tidningar och Landskrona-Posten har det aldrig skett tidigare.

För 2007 tror Lars Svensson, vd på HD, på en fortsatt god tillväxt. Inte minst på nätet där HD beslutade sig för att bolagisera nya medier-verksamheten. Antalet anställda kommer att fördubblas från dagens till cirka 13 tjänster. Både journalister och tekniker ska rekryteras. Försäljningen ska dock även i fortsättningen skötas av säljare som är placerade på papperstidningen.

Årets totala annonsförsäljning uppgår till cirka 300 miljoner kronor, varav nätet står för cirka åtta miljoner. För nästa år har HD budgeterat med en webbförsäljning på minst tolv miljoner kronor.

– Genom att bolagisera verksamheten ökar vi vårt fokus på nätet. Inte bara på annonssidan utan även på journalistiken, säger Lars Svensson.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.