Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hård kritik mot Regeringskansliet Maria Abrahamsson lämnade panelen

Publicerad: 5 juli 2013, 10:53

Ekot, TV4 och tidigare JO riktade hård kritik mot Regeringskansliet i Medievärldens och TU:s paneldebatt. Riksdagsledamoten Maria Abrahamsson lämnade panelen.


Ämnen i artikeln:

Viveka Hansson

Seminariet ”Ska pressavdelningarna sabotera journalistiken? inleddes med att Ekots reporter Daniel Öhman fick berätta om vilka problem han upplevde på fältet. Han riktade mycket hård kritik mot Regeringskansliet för hanteringen av den så kallade Saudiaffären.

När den övriga panelen fick möjlighet att kommentera Daniel Öhmans vittnesmål valde Maria Abrahamsson (m) att lämna panelen. ”Det här är inte den debatten jag blev inbjuden till. Jag hamnar i en väldigt konstig situation här. Jag tänker faktiskt lämna nu. Nu har jag fått en sådan råsopp, på något sätt ska jag stå och försvara regeringen i en fråga som jag inte är påläst på”, sade hon.

I diskussionen som följde riktade tidigare JO Hans-Gunnar Axberger också hård kritik mot Regeringskansliet bryter mot lagen när det inte lämnar ut allmänna handlingar i tid.

TV4:s programdirektör för Nyheter och Samhälle, Viveka Hansson, påpekade att det är särskilt viktigt att just Regeringskansliet sköter sig eftersom dess agerande kopieras av andra, inte minst på lokal nivå.

Dan Svanell, tidigare pressekreterare i Regeringskansliet åt bland andra Anna Lindh och Pär Nuder sade att Regeringskansliet är speciellt eftersom det blir mycket mer politiserat när det handlar om det.

Regeringskansliet ville inte delta i diskussionen.

Se hela paneldiskussionen på SVT Play.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Viveka Hansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.