onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Här säger det klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick

Publicerad: 20 maj 2014, 13:01

Folk blir oftare kära i Malmö. Det menar Sydsvenskans nyutnämnda kärleksredaktör Federico Moreno. Så för att varna eller möjligen tipsa läsarna var Amor oftast slår till har tidningen tagit fram en kärlekskarta.

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Malmö har en okänd sida som har dolts av de lokala politikerna i många år. Det är betydligt lättare att förälskelsen slår till där än någon annanstans i landet. Det avslöjar Sydsvenskans kärleksredaktör Fredrico Moreno i sin blogg.

För att upplysa läsarna om var det är störst risk att dopaminet slår ut allt förnuft och hen släpper allt och slutar äta för att bara se tillvaron i rosenrött skimmer med den nya partnern i ständigt fokus har tidningen nu tagit fram en karta där alla kan fylla i var blixten drabbade just dem. Och addera sin historia om de vill.

Sedan är det upp till var och en om de vill undvika eller uppsöka dessa platser, säger Federico Moreno.

Att använda kartor är inget nytt grepp.

Men ofta handlar det om till exempel brott eller olyckor. Och det är rätt och viktigt. Men jag ville ge plats även åt det vackra som sker, mötet mellan människor. Och det är spännande att se hur den har fått ett eget liv.

Kärlekskartan blev publik vid lunchtid. Och redan har flera hundra personer klickat i var det klickade till för dem. Och det har det gjort från Narvik i norr till Sydney i söder.

Men det är i Malmö det är vanligast.

Federico Moreno tror att det kan utveckla sig till en tävling mellan olika städer var det händer att det tänder till oftast.

En kärlekskamp kan man säga.

Om det stämmer som du säger att det är Malmö som ligger i topp, gäller det även tillfälliga besökare där?

Absolut, förälskelsen kan drabba alla så är det.

Uppdraget som kärleksredaktör kommer han för övrigt bara att behålla fram till och med fredag. Sedan ska han ta hand om sin egen lilla kärleksprodukt, det vill säga vara pappaledig.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev