Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Har ni ridit ut Foppakrisen, Henrik Torehammar?

Publicerad: 16 Februari 2011, 12:45

Efter ett mindre respektfullt inslag om ishockeyspelaren Peter Forsberg har P3:s Brunchrapporten genomlevt vad de kallar sin egen Muhammedkris.


Vi blev faktiskt så tagna av kritikstormen att vi bestämde oss för att göra ett helt program om Foppakrisen i morgon, säger programledaren Henrik Torehammar.

Vad var det som var så upprörande?

Vi hade klippt talet lite elakt, och tonsatt det, många uppfattade det som hån. Att vi spottade på en hjälte, och vilka var vi att göra det.

Och vad fick det för mottagande?

Jag har aldrig varit med om så arga kommentarer och att det blir så våldsamt i inboxen. Efter programmet pratade vi om det här och bestämde oss för att gräva djupare i det. Det handlar om yttrandefrihet och kränkningar, att det blir problematiskt först när media kränker något man själv bryr sig om.

Det handlar också om hur man ska förhålla sig till det nya medielandskapet, vilka som får och inte får göra sin röst hörd, och nu när det börjar öppnas, ska vi då lyssna på de allra argaste?

Ångrar du något med inslaget?

Lite svårt att säga, först ångrar man att man gjort något som gör folk ledsna, men sedan tänkte jag att vi inte kan ha en inbyggd censur mot att göra folk ledsna.

Jag kan samtidigt tycka att det finns något väldigt störande med människor som uttalar sig om något de inte har den minsta koll på, vilket vi gjorde i det här fallet.

Här finns inslaget och de kommentarer som inte rensats bort.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.