Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Har ni delat ut alla tidningar nu, Aftonbladet?

Publicerad: 26 Februari 2009, 06:26

Med anledning av det kungliga bröllopet tryckte Aftonbladet så många tidningar att företaget inte hann få ut alla i tid.


Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionDistributionAftonbladet

– Ja, men vi var sena ut i Stockholm och Göteborg på grund av problem i Göteborg och Södertälje. I landet i stort har det gått över förväntan, säger Niklas Bodell, informationschef.

Hur många tidningar tryckte ni egentligen?

– Vi tryckte väldigt många tidningar, hur många kan jag inte kommunicera.

Var det rekord?

– Nej, det var i linje med vad vi trycker vid extraordinära nyhetshändelser.

Varför blev det problem den här gången då?

– Det här är känsliga system som blir ännu känsligare om de utsätts för extrema påfrestningar. Vi misstänker att det var någon form av elfel i tryckeriet i Göteborg eller i tryckeriet i Södertälje eller i båda tryckerierna.

Det här verkar vara en speciell händelse för er på Aftonbladet också, om chefredaktören avbryter sin semester?

– Det är klart. Vi hade närmare 2 miljoner unika besökare på sajten igår, och det tyder på ett väldigt uppdämt behov att läsa om det här. I tider av ekonomisk kris är det fantastiskt att få möjlighet att rapportera om något positivt och det är klart att vi ta i då.

Det finns inte en risk att ni tar i för mycket?

– Jag vet inte om man kan ta i för mycket i det här fallet.

Men ni missade starten lite?

– Ok, man kan tycka att man alltid vill vara först på nyheterna, så är det alltid i den här tävlingsinriktade branschen. Men kommer man efter lite finns det möjligheter att snabbt komma in i matchen igen, genom extraupplagor men framför allt genom att vinna slaget på nätet. Där söker sig folk ofta till marknadsledaren, och det visar våra siffror också.

Så ni har kommit ikapp nu?

– Vi kanske tog in något i spurten sen, lite beroende på när man tar mellantiderna har vi legat före och efter varandra. Hela det här racet gör det väldigt stimulerande att jobba.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.