Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Har läsarnas bidrag varit användbara, NA?

Publicerad: 18 november 2011, 12:48

NA har bett läsarna om tips och uppslag inför sin granskning av frikyrkorna. På en vecka har de fått 60 förslag, enligt Angela Hanagarth, redaktör för NA:s granskningsgrupp.


Ämnen i artikeln:

Nerikes Allehanda

Alla utom en handfull har varit användbara. Många har innehållit både ett konkret case och ett förslag på vad vi ska skriva om. Till exempel ”Jag är den enda öppet homosexuella i min frikyrka och jag är gärna med i tidningen. Jag tycker att ni ska skriva om toleransen..”

Har ni gjort något särskilt för att lyckas?

Vi har uppdaterat sajten med de senaste förslagen varje dag, i början två gånger per dag. Jag tror att det har bidragit till att tipsen fortsatt strömma in.

Vi började med det här för sju år sedan, men då var läsarna väldigt skeptiska, tidningen sågs som ”elit”. Något har hänt, nu är det självklart för läsarna att delta och vi får väldigt mycket credd för att vi jobbar så här.

Hur ser tidsplanen ut?

Det här blir ett stort jobb i många kanaler, så vi publicerar inget före februari. Vi kommer att låta tipssidan ligga ute hela tiden, också under pågående publicering.

Som det är nu kan man bara se några utvalda förslag, ska det gå att läsa alla?

Ja, och vi vill hitta en bra form för det. Många av dem skulle kunna publiceras som insändare rakt av.

Hur mycket styrs ni av läsarna när ni bestämmer vilka jobb ni ska göra?

Vi kommer att börja med att titta på vilka frågor läsarna är mest intresserade av. Det är väldigt viktigt på lång sikt att vi visar att i faktiskt bryr oss om det.

Vi har inte så många vägar för att få reda på om vi är relevanta för läsarna eller inte. Visst gör vi läsarundersökningar då och då, men jag tror att det måste ner på reporternivå, och att det är något som är viktigt för vår överlevnad på sikt.

Granskningsgruppens sida

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Nerikes Allehanda

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.