Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Här hotar författaren kritisk recensent

Publicerad: 11 November 2015, 14:00

Kristoffer Kringlan Svensson gick till angrepp mot recensent på Twitter. Författarens förlag, Rabén & Sjögren, tar avstånd från uttalandet.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Författaren, programledaren och komikern Kristoffer Kringlan Svensson reagerade starkt på frilansjournalisten Victor Malms gästrecension i Aftonbladet av fantasyromanen Omänniskor som Kristoffer Svensson och Nanna Johansson skrivit. Kristoffer Svensson tolkade texten som att recensenten uttryckt förhoppningar om att Svensson borde sluta som komiker. I en tweet riktad till Victor Malm hotade Kristoffer Svensson recensenten och skrev bland annat att Victor Malm ska få ansiktet sönderslaget. En tweet som nu är borttagen.

Victor Malm twittrade ut sin reaktion: Fått stryk förr, men finns något konstigt och nytt i att bli hotad med det av någon som är så mycket äldre.”

Bokförlaget Rabén & Sjögren, som ger ut boken ”Omänniskor”, tar i en tweet avstånd från de osmakliga och fullständigt oacceptabla inläggen som Kristoffer Svensson skrivit och förlaget skriver också att de kommer att ta saken vidare.

Senare under dagen bad Kristoffer Svensson om ursäkt i en tweet: Ber om ursäkt för dagens psykbryt blev bara så himla paff över att få min egen podd sågad i Aftonbladet som jag trodde vi samarbetade med.

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg säger till DN att Aftonbladet nu valt att avsluta sitt samarbete med Kristoffer Svensson:

”Vi har haft en stor portion tålamod med ‘Kringlan’ under en längre tid. Nu är måttet rågat så vi avbryter samarbetet. Jag som arbetsgivare kan inte jobba med någon som hotar en frilansjournalist”

Kristoffer Svensson har bland annat hörts i Tankesmedjan i P3 och Lilla Drevet en podcast från Aftonbladet Kultur. Han har också författat flera böcker och programlett SVT:s barnprogram Sommar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.