Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Här hjälper Smålandsposten läsarna att välja

Publicerad: 19 augusti 2010, 06:25

I måndags slog Smålandsposten upp dörrarna för sin valstuga. Där sitter debattredaktören Elisabeth Anderberg och hjälper folk att bestämma sig för vad de ska rösta på den 19 september.


Ämnen i artikeln:

SmålandspostenValet 2010

Det har varit ett jätteintresse från första stund, säger Elisabeth Anderberg.

Till exempel kan det komma in läsare/väljare och ställa frågor om sjukvårdspolitiken. Då skickar Elisabeth Anderberg dessa vidare till ansvariga politiker. Svaren kommer sedan antingen i tidningen eller på smp.se.

   Det har också hänt att jag ställt frågorna på smp.se och uppmanat politikerna att besvara dem där via kommentatorsfunktionen. Och det har fungerat ganska bra.

Det kommer att vara aktiviteter i valstugan ända fram till valet. Bland annat debatter med politiker, både initierade av tidningen och mer spontana som läsarna drivit på. Ibland kommer också tidningens ledarredaktion eller chefredaktören att finnas där. Sedan kommer det att hända saker på Facebook och Smålandspostens twitterkanal.

Varför har ni tagit det här initiativet?

För något år sedan förändrade vi debattsidorna och bestämde att vi skulle vara ute mer bland folk. Vilket vi också har varit. Så att arbeta så här är egentligen inget nytt för oss.

Här skriver Smålandsposten om sin valstuga:

Expressens valstuga inte för SD

Ämnen i artikeln:

SmålandspostenValet 2010

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.