Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Här har läsplattan en vän i it-toppen

Publicerad: 22 Juli 2009, 09:05

JP/Politikens it-chef tror på läsplattan. Per Palmkvist Knudsen säger att han och koncernledningen har flera idéer om hur plattan kan växla ut pappret.


Få svenska tidningsledare och strateger talar längre om läsplattan. De flesta tror på mobilen som framtidens plattform.

Men på JP/Politiken, Danmarks ledande dagstidningskoncern med stora morgontidningarna Politiken och Jyllands-Posten, arbetar it-direktören med en strategi där läsplattan ersätter pappret. Det berättar han i en intervju med danska Computerworld.

Utifrån kostnadsmodellen en tredjedel till redaktion/administration, en tredjedel till tryck och en tredjedel distribution är det intressant att kunna ersätta all hantering av papper. Det kan handla om att pappret helt försvinner och man plockar samman sin tidning i plattan. Det kan också handla om en blandning av platta och papper – plattan på vardagar och traditionell tidning om helgen.

Per Palmkvist Knudsen säger att han ser som it-avdelningens uppgift att finna framtidens affärsmodell för nyhetsorganisationer. Bara bannerannonsering räcker inte.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.