Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Här får prenumeranter billigare Ipad

Publicerad: 25 Mars 2013, 08:26

1 000 kronors rabatt på surfplattan om du slutar med papperstidning och läser den digitala varianten i stället. Det erbjuds invånarna i två byar i Jämtland.


Alla som bor i Lillsjöhögen och Bringåsen får köpa en Ipad 1 000 kronor billigare om de lovar att sluta ha papperstidningen och i stället testa Länstidningen eller Östersunds-Posten som e-tidningen under ett år. Annars kommer tidningen med posten i stället. Halv två på eftermiddagen.

Vi tror att många vill ha tidningen på morgonen i stället. Och e-tidningen har de redan vid midnatt, säger LT:s chefredaktör Lennart Mattsson.

I förra veckan hade de ett första informationsmöte i byarna där de visade upp den digitala produkten. Och det var stor uppslutning och ett bra gensvar enligt Lennart Mattsson.

När tror du ni övergått till den typen av distribution?

Om något eller några år tror jag att stora delar av glesbygden får sin tidning på det här sättet. Antingen som e-tidning eller med posten mitt på dagen.

Bredbandsnätet är ordentligt utbyggt i Jämtland enligt Lennart Mattsson.

Men det är sämre med 3G-nätet.

Det har också funnits möjlighet att ta ett abonnemang som inneburit att prenumeranten själv fått hämta tidningen tidigt på morgonen på till exempel en bensinstation.

Vi har testat det, men det är inget som håller i längden för oss, säger Sören Lundemo i Lillsjöhögen till Länstidningen.

Nu ska han övergå till att läsa tidningen i digital form.

Jag kliver alltid upp tidigt på morgonen och då känns det jättebra att tidningen ligger färdig och väntar där i surfplattan.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.