Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Här är Riksnyheternas nya utrikes- och inrikeschefer

Publicerad: 18 Oktober 2016, 10:54

SVT:s riksnyheter får två nya chefer. Pia Bernhardson-Forssell blir utrikeschef och ny inrikeschef är Kajsa Gudmundson.


Ämnen i artikeln:

SVT

Bernhardson-Forssell och Gudmundsons uppdrag blir att förnya och utveckla journalistiken med fokus på publiken, skriver SVT:s interntidning Vipåtv.

”Jag ser det som ett privilegium att bli utrikeschef. Våra utrikesmedarbetare är ju otroligt duktiga och levererar bra journalistik varenda dag. Och det ska bli spännande att få bidra till det, i tider när det händer stora och dramatiska saker i vår omvärld”, säger Pia Bernhardson-Forssell, som tidigare har haft projektledarroller på Friktion och Agenda.

Kajsa Gudmundson, ny inrikeschef, har arbetat som redaktör på SVT Nyheters planering. Dessförinnan har hon haft olika uppdrag på TV4 Nyheterna. Nu ser hon fram emot att få jobba med att utveckla SVT:s inrikesjournalistik:

”Det är viktigt att vi hela tiden är relevanta för publiken. Det handlar om vilka ämnen vi tar upp, vems perspektiv vi tar, och hur vi berättar en historia. Det vill jag gärna utveckla”, säger Kajsa Gudmundson till Vipåtv.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.