Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Här är Kenan Habuls nya jobb

Publicerad: 9 januari 2019, 07:56

Kenan Habul Foto: Privat

Aftonbladets reporter Kenan Habul sa upp sig från jobbet i slutet av förra året. Hans nya jobb var då hemligt, men han lovade att inte stå samhället till last. Nu presenteras han som profilvärvning av HD/Sydsvenskan.


Ämnen i artikeln:

SydsvenskanHelsingborgs Dagblad

Kenan Habul jobbade som reporter på Aftonbladet i sju år. Men i slutet av december förra året slutade han sin tjänst efter att ha sagt upp sig. 

– Jag tyckte att det skulle kännas bra med en nystart. Det har varit otroligt spännande och roliga år, men ibland måste man också sätta punkt och försöka göra något annat innan man hamnar i gamla hjulspår, sa han till Medievärlden då.

Nu står det klart att Kenan Habuls nya arbetsgivare blir HD/Sydsvenskan. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Kenan Habul är en mycket välrenommerad och kompetent journalist. Vi är väldigt glada att vi får honom till vår redaktion. Han kan Malmö utan och innan och kommer att bidra och stärka vår bevakning av staden”, säger Pia Rehnquist, chefredaktör och ansvarig utgivare för HD och Sydsvenskan.

En av anledningarna som Kenan Habul uppgav för hans val att säga upp sig från Aftonbladet var att han är bosatt i Malmö med sin familj och har pendlat till Stockholm, där Aftonbladets redaktion ligger.

Han tillträder tjänsten den 1 april, skriver han på Twitter.

Samtidigt som profilvärvningen av Kenan Habul presenteras offentliggör HD/Sydsvenskan att de tillsätter två andra tjänster.  Eric Persson blir sportreporter på Helsingborgs Dagblad och Elinor Strand blir reporter på Sydsvenskan.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev