Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Haparandabladet samarbetar med Norran

Publicerad: 28 Februari 2011, 11:32

Haparandabladet kommer hädanefter att tryckas på Norrans tryckeri i Skellefteå. Vi ser stora möjligheter till framtida samarbete med Norran. Därför byter vi tryckeri, säger HB:s chefredaktör Örjan Pekka.


Ämnen i artikeln:

Norran

Efter åtta år med Tryck i Norr i Luleå börjar Haparandabladet trycka i Skellefteå. Tisdagens tidning blir den sista som trycks i Luleå och förhoppningsvis ska HB:s prenumeranter inte märka något av övergången till det nya tryckeriet.

Vi har kört en del torrsim och dessutom upplyst våra läsare om att vi byter tryckeri. Att få ihop hela distributionsapparaten med filer, överlägg och adresser är en stor process men förhoppningsvis ska det går bra, säger Örjan Pekka.

Pengar är inte skälet till tryckeribytet; enligt Örjan Pekka är prisbilden hyfsat lika för de båda tryckerierna. Ett tungt vägande skäl är istället möjligheten och viljan att i framtiden samarbeta med Norran på olika områden.

I fjol samarbetade vi redaktionellt med Norran kring Norrbottniabanan. Det finns en ömsesidig vilja att fortsätta samarbeta.

Finns det några konkreta planer?

Nej, inte direkt men man skulle kunna tänka sig samarbeten kring till exempel abonnemangssystem.

Ett annat skäl till tryckeribytet är att Tryck i Norr har haft en del problem med förseningstider som sinkat distributionen.

Tryckerikillarna i Luleå har jobbat som illrar, jag skyller inte på dem, men leveranssäkerheten hos Tryck i Norr har inte varit den bästa om man ska vara ärlig, säger Örjan Pekka.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Norran

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.