Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hannes Nelander återvänder till SVT

Publicerad: 11 december 2018, 09:00

Hannes Nelander. Foto: Expressen

Hannes Nelander lämnar P4 Uppland för SVT:s Morgonstudion: "Som att komma hem igen".


Ämnen i artikeln:

SVTSR

Hannes Nelander började sin journalistiska bana på TV4. Därefter gick han till SVT, där han bland annat har programlett ABC och Rapport. Sommaren 2015 rekryterades han till Expressen TV. Två år senare lämnade han dock Stockholm för P4 Uppland. Men nu står det klart att Hannes Nelander lämnar radion för att gå in som programledare för Morgonstudion. Där ska han täcka för Pelle Nilsson, som går på föräldraledighet.

– Det känns fantastiskt roligt och spännande att få programleda Morgonstudion – och att få komma hem igen till SVT, säger Hannes Nelander.

Han kommer att synas i tv-rutan från och med februari tills Pelle Nilsson kommer tillbaka någon gång i höst. Trots att Hannes Nelanders nya uppdrag är tidsbegränsat valde han att säga upp sig från radion.

– Jag brukar kasta mig ut i ovissheten. Tidigare har jag sagt upp mig från TV4, SVT och Expressen. Det har alltid löst sig. Vi får se vad som händer denna gång, säger han och fortsätter:

– Tyvärr är ju SVT och SR experter på att kringgå LAS (Lagen om anställningsskydd, reds. anm.). Så jag får väl hoppas att de inte håller på så längre.

Vad var det som lockade dig tillbaka till tv-rutan?

– Nu har jag gjort lokala nyheter ett år på Radio Uppland. Det har varit väldigt roligt, men med tiden har en känsla av att jag vill jobba med nationella och internationella nyheter växt fram. Dessutom tycker jag att Morgonstudion är ett sinnessjukt roligt format.

I en tidigare intervju med Resumé sade du att du ville bort från karriärshetsen i Stockholm. Är du rädd att falla tillbaka i den nu?

– Ja, visst är jag det. Med tanke på det är det kanske bra att det är ett tidsbegränsat uppdrag. Sedan får vi se i höst om jag vill vara kvar och om SVT vill ha kvar mig. Det måste ju vara ömsesidigt.

För Hannes Nelander, som bor med familjen i Uppsala, väntar nu tidiga morgnar.

– Alarmet kommer att ringa mitt i natten. Vi får väl se hur det går, säger han och skrattar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTSR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.