Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hanna Olsson och Martin Schori blir nyhetschefer

Publicerad: 15 maj 2018, 10:40

Hanna Olsson och Martin Schori delar på uppdraget som nyhetschef i Aftonbladets nya organisation.


Ämnen i artikeln:

Martin SchoriAftonbladet

Hanna Olsson är idag nyhetsredaktör på Breaking News-desken och har tidigare varit chef för samhällsredaktionen på Aftonbladet sedan hon rekryterades 2013. Hon har ett förflutet på Sveriges Radio och Östersunds-Posten.

”Att få vara med och leda Aftonbladets nyhetsredaktion är ett fantastiskt uppdrag. Det är en chans att nå otroligt många läsare och tittare med den snabba nyhetsjournalistik vi vant vår publik med de senaste åren. Det är också en möjlighet för mig att få fördjupa och förnya den med hjälp av den kraft och kompetens som finns på redaktionen”, säger hon.

Martin Schori är idag utrikesredaktör på Aftonbladet, och har tidigare varit webbredaktör. Han har jobbat på tidningen sedan 2012, med undantag för en kort sejour på Kit 2016. Han har tidigare jobbat Dagens Media som bland annat webbchef och reporter.

”Aftonbladet har Sveriges vassaste och mest professionella nyhetsredaktion, så det känns naturligtvis fantastiskt att få leda det här härliga gänget. Precis som branschen i övrigt har vi utmaningar framför oss, men vi är väl rustade och jag ser enorma möjligheter att vässa oss ytterligare digitalt och komma närmare vår publik. Jag är stolt men väldigt ödmjuk inför den här uppgiften”, säger han.

Hanna Olsson och Martin Schori kommer att dela på ledarskapet så att Aftonbladet har en nyhetschef på plats veckans alla dagar och över en större del av dygnet. De kommer också att ingå i Aftonbladets redaktionsledning.

Nyhetscheferna planerar nyhetsdygnet tillsammans med redaktörerna på Breaking News-desken, sport, nöje och Aftonbladet Plus och ska också integrera tv i Aftonbladets nyhetsarbete.

”Både Hanna Olsson och Martin Schori har varit drivande i att utveckla Aftonbladet till en framgångsrik digital nyhetsleverantör. Jag är väldigt glad för att de nu tar nästa steg i vårt arbete med att säkra Aftonbladet som ett mediehus med 100 procent digitalt fokus och svenska folkets primära nyhetskälla, säger redaktionschef Michael Poromaa.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Martin SchoriAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.