Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Han ville ta över Riksdag & Departement

Publicerad: 26 September 2013, 07:30

Dagens Samhälle ville ta över Riksdag & Departement, skriver Dagens Samhälles publisher Mats Edman.


Ämnen i artikeln:

Mats Edman

Idén var att fusionera de bägge tidningarna och erbjuda Riksdag & Departements prenumeranter den nya tidningen. Ett antal medarbetare skulle följa med och Riksdag & Departement skulle fortsätta drivas som en självständig webbplats.

Dagens Samhälles publisher Mats Edman skriver nu i ett brev till bland andra riksdagsförvaltningen och riksdagsstyrelsen:

I slutet av juli meddelade Dagens Samhälle, som ägs av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), vårt intresse av att förvärva tidningen Riksdag & Departement. Detta hade förankrats i såväl bolagets styrelse som i SKL:s högsta politiska ledning.

Vår förhoppning var att vår formella intresseanmälan skulle leda till en fördjupad diskussion med Riksdagsförvaltningen. Förvaltningen har dock inte tagit någon kontakt med oss med anledning av vårt intresse av att överta tidningen och driva webbplatsen vidare.

Därför var det med förvåning vi i går i medierna fick läsa att tidningen ska läggas ned helt och hållet och att försäljningsprocessen därför har avbrutits. Vi har inte varit medvetna om att någon sådan process pågått, däremot att det skett en intern beredning inför gårdagens möte i Riksdagsstyrelsen.”

Han avslutar brevet med:

Vårt intresse för Riksdag & Departement kvarstår i sin helhet. Vad vi dock befarar är att gårdagens beslut leder till kapitalförstöring av ett välkänt och välrenommerat varumärke. Efter årsskiftet kommer det sannolikt inte finnas några prenumeranter kvar och därmed heller inga intäktsmöjligheter.

Riksdag & Departement läggs ner

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Mats Edman

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.