Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han tar över Vagabond

Publicerad: 25 april 2017, 11:01

Fredrik Brändström blir ny chefredaktör på Vagabond.

Den 1 maj blir Fredrik Brändström ny chefredaktör på resemagasinet Vagabond.

Ämnen i artikeln:

Vagabond

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Till Vagabond kom Fredrik Brändström 2006. Han började som redaktör. Drygt fyra år senare blev han redaktionschef. I den rollen har han bland annat haft ansvar för innehållet i tidningen tillsammans med den nuvarande chefredaktören Tobias Bestelid.

Nu står det klart att Fredrik Brändström tar över resemagasinet när Tobias Bestelid blir presschef på Visita, Svensk Besöksnäring.

”Det är en ära. Jag ser fram emot att ta Sveriges största och bästa resemagasin till nästa nivå. Vagabond är ett otroligt starkt varumärke som har stor potential att fortsätta utvecklas”, säger Fredrik Brändström, som just nu sitter i slutskedet av produktionen av boken ”Roadtrip” en inspirationsbok om bilresor i USA som släpps via Vagabond i mitten av juni.

Johan Taubert, förlagsdirektör på Egmont Publishing i Stockholm, kommenterar rekryteringen:

”Jag är väldigt glad över att Fredrik tackat ja till uppdraget som chefredaktör för Vagabond. Han har lång erfarenhet av resejournalistik, är en passionerad berättare och ett välbekant namn för Vagabonds läsare. Under Fredriks ledning ska Vagabond fortsätta att göra ett starkt avtryck i svensk resejournalistik och behålla positionen som landets ledande resemagasin.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev