Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han tar över GP

Publicerad: 18 april 2017, 08:01

Christofer Ahlqvist, chefredaktör på GP. Foto: Björn Larsson Rosvall

Christofer Ahlqvist, i dag tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare på Göteborgs-Posten (GP), tilldelas nu tjänsten permanent.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


”Det här är en väldigt inspirerande utmaning som jag tar mig an med stolthet, glädje och ödmjukhet. Att få leda en redaktion vars mål är att skapa lokal kvalitetsjournalistik är en av de roligaste uppgifterna jag som journalist kan tänka mig”, säger Christofer Ahlqvist, som tidigare arbetat som nyhetschef på GP i drygt två år.

I februari stod det klart att hans företrädare Cecilia Krönlein lämnar GP efter 30 år på tidningen, varav nära fem som chefredaktör och ansvarig utgivare. I stället gick alltså nyhetschefen Christofer Ahlqvist, som tidigare varit chefredaktör på Metro, in i Krönleins ställe. Nu har han utsetts till ordinarie chefredaktör för GP:

”Vi är glada och stolta över att ha hittat GP:s nya chefredaktör internt, det är en styrka. När vi jämförde Christofer med andra kandidater insåg vi snabbt att han är den bästa och mest lämpade för uppdraget att vidareutveckla det redaktionella arbetet på tidningen”, säger Martin Alsander, koncernchef på Stampen och styrelseordförande i Stampen Local Media, och fortsätter:

”Christofer har med sin lokala förankring och långa erfarenhet från mediebranschen ett starkt förtroende internt. Han är duktig på utgivarfrågor och kan både nya kanaler och print samtidigt som han har nyhetsnäsa och kan journalistiken från grunden. Han är som klippt och skuren för rollen helt enkelt.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev