Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han tar över förlusttyngda IDG

Publicerad: 18 september 2018, 05:33

Joakim Allwin blir ny vd på IDG. Förlaget har de senaste fyra åren förlorat hälften av sina intäkter och gjort en samlad förlust på drygt 60 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

IDG

Joakim Allwin har jobbat på olika roller i förlaget med försäljning, marknadsföring och publishing de senaste 18 åren. Han kommer närmaste från rollen som Publishing Director på IDG:s största enhet IDG Enterprise med varumärken som Computer Sweden, TechWorld, CS Jobb, CIO Sweden och IDG.se. Han har också drivit förlagets digitala omvandling i ledningsgruppen, enligt ett pressmeddelande.

”Min prioritet är att fortsätta vässa journalistiken och hjälpa it-beslutsfattare och entusiaster att använda och investera i tech på bästa möjliga sätt. På så sätt fortsätter vi att vara relevanta för läsarna såväl som för annonsörerna”, säger Joakim Allwin i en kommentar.

Joakim Allwin efterträder Kit Gould som också varit vd för IDG UK. Han behåller posten i Storbritannien och ska dessutom leda affärsområdet Mergers & Aquisitions inom IDG globalt.

Svenska IDG har de fyra senaste åren förlorat hälften av sina intäkter och gjort en samlad förlust på drygt 60 miljoner kronor. Senaste verksamhetsåret uppgick intäkterna till 123 miljoner kronor och förlusten till 2,9 miljoner kronor, vilket var en stor resultatförbättring jämfört med 2016 då förlusten var 7,6 miljoner kronor och bolaget räddades av de amerikanska ägarna och ett lån från tyska IDG. 2015 var resultatet efter finansnetto -35 miljoner och 2014 -15 miljoner.

Joakim Allwin utser Henric Jogin till Chief Operating Officer, COO, en nyinrättad tjänst som ska ”säkerställa att IDG:s ledande insikter om teknikens möjligheter och utmaningar hjälper svenskar fatta bra inköpsbeslut och använda teknik på bästa sätt. Detta ska ske genom djuplodande redaktionellt innehåll och genom att nyttja företagets ledande insikter och data för att säkerställa att IDG:s tjänster effektivt knyter samman leverantörer med techmålgrupper, samt genom att främja tekniska framsteg och effektiva arbetssätt inom IDG.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

IDG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.