Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Han tar över efter AnnaKarin Lith

Publicerad: 8 Februari 2018, 08:58

Carl-Johan Bergman. Foto: Mikael Hellsten/DT.

Carl-Johan Bergman blir redaktionell chef för Mittmedia med ansvaret att samordna redaktionella frågor för samtliga Mittmedias titlar. En tjänst som ingen haft sedan AnnaKarin Lith slutade hösten 2016.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Carl-Johan Bergman är idag chefredaktör och ansvarig utgivare för Dalarnas Tidningar. Han började sin journalistbana som reporter på Dalarnas Tidningar 2001, och har sedan arbetat som redigerare, sportreporter, nyhetschef och nattchef på tidningen. Efter att ha jobbat på Expressen som nyhetschef och editionschef återvände han till Dalarnas Tidningar som redaktionschef med utvecklingsansvar och blev sedan chefredaktör och ansvarig utgivare.

– När jag blev chefredaktör för Dalarnas Tidningar, som mitt hjärta alltid slagit för, var det mitt livs stoltaste dag. Men det är här är likvärdigt, för det här uppdraget handlar om att trygga lokaljournalistiken, säger han.

Carl-Johan Bergmans nya uppdrag innebär ett övergripande ansvar för att driva och samordna gemensamma publicistiska frågor. Samtliga chefredaktörer och ansvariga utgivare, chefen för sporten och deskcoachen rapporterar direkt till honom. Han kommer att ha sin bas i Falun, men räknar med att tillbringa mycket tid på vägarna.

– Jag måste vara i myllan ute på redaktionerna, men också se verksamheten ur ett helikopterperpektiv. Vi måste förutse våra siffror tre år framåt och bygga bakifrån från det. Samtidigt måste vi vara på plats när det händer, där det händer i vårt spridningsområde som är en tredjedel av Sveriges yta. Vi har en otroligt stor kompetens hos våra medarbetare. Men vi måste också ha gemensamma redaktioner för att kunna leverera lokal journalistik dygnet runt alla dagar om året.

Din företrädare AnnaKarin Lith kunde ju gå ganska hårt fram, är det något som krävs i den här rollen?

– Jag vill inte recensera min företrädare, men den tydlighet och det höga tempo som AnnaKarin Lith hade, det uppskattade jag. Och jag kommer också att vara tydlig och driva saker i ett högt tempo, vi kan inte stanna upp. Hur jag sedan kommer att uppfattas får vi väl se.

De senaste veckorna har det kommit vittnesmål om att anställda i Mittmedia mått dåligt, på Gefle Dagblad, ligger det i din roll att hantera det?

– Där pågår just nu flera processer. Anna Gullberg är sjukskriven och Daniel Bertils har gått in som tillförordnad. Det viktiga nu är att alla mår bra, att vi fortsätter att gemensamt arbeta med vår gemensamma arbetsmiljö och att vi fortsätter göra ett gott jobb.

Carl-Johan Bergman tillträder omedelbart men fortsätter som chefredaktör och ansvarig utgivare för Dalarnas Tidningar medan tidningen söker ny chefredaktör.

”Vi är mycket glada att Carl-Johan Bergman vill axla rollen som redaktionell chef. Han har under snart två decennier haft olika roller på tidningsredaktioner, från allmänreporter på Dalarnes Tidning till editionschef på Expressen. Han har en gedigen publicistisk erfarenhet som kommer att vara viktig för Mittmedias fortsatta utvecklingsresa, säger Mittmedias vd Per Bowallius i ett pressmeddelande.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.