Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Han tar över Bonnier News

Publicerad: 23 Maj 2016, 13:49

Anders Eriksson blir ny affärsområdeschef för Bonnier News.


Ämnen i artikeln:

Anders ErikssonBonnier News

Han har arbetet inom Bonnierkoncernen sedan 2009. I dag är han affärsområdeschef för Business to Business, som består av affärsmedier och affärstjänster i Norden, Östeuropa och Tyskland.

Han börjar sitt nya uppdrag den 20 juni.

Jag är entusiastisk och stolt över att få förtroende att tillsammans med de starka publicistiska ledarna på respektive redaktion utveckla Bonniers dagstidningsföretag. Att vi lyckas med att utveckla nya intäkter i de här verksamheterna är viktigt för Bonnier men även viktigt för svensk journalistik i vidare bemärkelse. Utmaningen är stor, men på ett par punkter har vi samtidigt ovanligt goda förutsättningar. Vi har ledande journalister, starka varumärken, engagerade målgrupper och långsiktiga ägare, säger Anders Eriksson i ett pressmeddelande.

I samband med att han tillträder kommer också delar av Bonnierkoncernens svenska B2B-verksamhet som bland annat omfattar Veckans Affärer och Resumé att flyttas över till affärsområdet News för att lättare samarbete med framför allt Dagens Industri.

År efter år har Anders nått eller överträffat uppsatt mål och de verksamheter han har varit ansvarig för har redan kommit mycket långt i den rörelse mot nya intäkter och långsiktig ekonomisk bärkraft som hela Bonnier nu genomför. Det är mot den bakgrunden han nu får ansvaret att leda det affärsområde som, förutom dess ekonomiska betydelse, även innehåller centrala delar av Bonniers journalistiska arv, säger Bonnier AB:s vd Tomas Franzén i ett pressmeddelande.

Som affärsområdeschef för Bonnier News blir han vd för Dagens industri, Dagens Nyheter och Expressen, samt styrelseordförande för HDSydsvenskan. Han efterträder Gunilla Herlitz som meddelade sin avgång i februari.

Gunilla Herlitz lämnar Bonnier News

Ämnen i artikeln:

Anders ErikssonBonnier News

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.