Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Han tar över Acta Publica

Publicerad: 20 September 2016, 05:20

Christian Tamker tillträder som vd för arkivtjänsten Acta Publica.

Arkivtjänsten plockar nye vd:n Christian Tamker från Retriever.


Christian Tamker rekryteras från tjänsten som customer development manager på Retriever. Dessförinnan har han arbetat med försäljning och affärsutveckling på Affärsdata, Svenska Market Manager Partner AB och Confidence.

”Det här är en stor utmaning. Jag var med i uppstarten av produkten Business på Retriever och kunde även följa Allabolag.se växa från sin första besökare till att bli en succé. Att kunna vara delaktig från uppstart av en ny produkt är något jag älskar”, säger Christian Tamker i en kommentar.

De tidigare konkurrenterna nyhetsbyrån Siren och Piscatus gick samman i februari i år och den sammanslagna arkivtjänsten fick då namnet Acta Publica. Ända sedan starten tillhandahåller bolaget, enligt ett pressmeddelande, ”fler arkiverade myndighetsdokument än någon annan kommersiell aktör”.

”Från Sirens sida är vi mycket nöjda med rekryteringen. Vi är helt trygga med att han kommer att förvalta våra arkiv på bästa sätt”, säger Sirens vd Matti Larsson.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.