Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han ska leda SR:s trafikredaktion

Publicerad: 11 januari 2018, 09:30

Mårten Randberg. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Den 1 mars blir Mårten Randberg, i dag agendachef på P4 Stockholm/P5 STHLM, chef för Sveriges Radios trafikredaktion.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Mårten Randberg kom till Sveriges Radio 1995 och har sedan dess haft roller som nyhets- och programchef samt tillförordnad kanalchef för P4 Stockholm. I dag är han ansvarig för P4 Stockholm och P5 STHLM:s granskande journalistik samt närmaste arbetsledare för kanalernas reportergrupp där tolv personer ingår. I vår lämnar han den rollen för att bli chef över Sveriges Radios trafikredaktion.

”Trafikredaktionens betydelse visar sig inte minst genom att det är så naturligt för trafikanter att kontakta redaktionen för att berätta om det är något som inte är som det ska, riskfyllda situationer på vägarna eller stopp och förseningar i kollektivtrafiken. Vi vet också att i lägen som exempelvis oväder eller andra större händelser så vänder sig publiken till Sveriges Radio för att hålla sig uppdaterade och i dessa sammanhang har trafikredaktionen en central roll. Redaktionens specialkunskaper och redaktionens betydelse för publiken lockar”, säger Mårten Randberg i ett pressmeddelande.

Han efterträder Janne Peterson som i april lämnar radion för att gå i pension.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.