Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Han köper tillbaka sin sajt från Bonnier

Publicerad: 11 Januari 2019, 09:42

Roger Åberg köper tillbaka sin sajt från Bonnier. Foto: Privat.

Roger Åberg köper tillbaka Feber från Bonnier i samband med att koncernen slår ihop magasin- och nyhetsbolagen. "Jag fick chansen", säger han om beslutet.


Tekniknyhetssajten Feber har varit en del av Bonnier i 13 år, efter att tidigare ha drivits i egen regi. Men nu har grundaren Roger Åberg köpt loss titeln från koncernen till ett hemligt pris.

– Jag fick chansen. Dessutom är tidpunkten ganska bra. Det är såklart lite läskigt men betydligt mer roligt, säger han.

Det är under sammanslagningen av Bonnier magasinverksamhet som blir en del av Bonnier News, som Medievärlden tidigare rapporterat om, som Roger Åberg köper loss bolaget.

– Vi har tidigare tillhört något stort, och nu skulle vi komma att tillhöra något ännu större. Jag tror dock att vårt bolag passar bättre i något mindre. Vi har alltid fått göra vår egen grej och jag tror att vi skulle få göra det även på Bonnier News. Men fördelarna av att vara i en stor organisation skulle nog inte vara så stora för oss, säger han.

Roger Åberg säger att bolagets affär är stabil i dagsläget.

– Jag hoppas såklart att det inte blir lågkonjuktur nästa vecka, men jag hade inte köpt om jag inte kände att det skulle gå att ro iland, säger han.

Feber flyttar nu ut från Bonniers lokaler på Torsgatan, likt resten av Magazines and Brands. De kommer dock inte följa med till Expressen-huset på Gjörwellsgatan utan har nu nya lokaler.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.