Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han går från SVT till Kit

Publicerad: 1 mars 2017, 08:05

Jacob Nyström. Fotocred: Cecilia Edström

Sportreportern Jacob Nyström lämnar SVT för att i fortsättningen bevaka sport på Kit.


Ämnen i artikeln:

SVTKit

Kit vill med sin sportbevakning gå ifrån det klassiska rapporterandet och i stället titta på idrott som en samhällelig kraft som engagerar mängder av utövare och supporters.

”Intresset för sport är enormt och vi är övertygade om att Kit kan tillföra en ny typ av kvalitativ sportjournalistik för sociala medier”, säger Jenny Agö, sportchef på det i huvudsak Bonnierägda mediebolaget Kit.

Jacob Nyström har tidigare bland annat jobbat för Hockeysverige.se, Åka skidor och Golf Digest. Till Kits redaktion ansluter han redan denna vecka:

”Jag har imponerats av Kits journalistik och kreativitet sedan starten och ser fram emot att applicera det tänket på sportjournalistiken. Jag vill göra sportjournalistik med nya infallsvinklar och en tydlig samhällsinriktning som jag också tror att läsare vill ta del av. På Kit finns viljan och ambitionen att göra det.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTKit

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.