Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han får nyinrättad roll på Sveriges Radio

Publicerad: 17 juni 2016, 10:58

Simon Gooch

Simon Gooch blir innovationsdirektör.


Ämnen i artikeln:

SRSveriges RadioCilla BenköSBS Discovery

Rollen är ny och den ger honom bredare ansvarsområden än vad den tidigare digitala direktören hade. Fokus ligger på innovation och utveckling av FM, digitalt och socialt.

”Det känns spännande och otroligt roligt att börja på Sveriges Radio. Fler människor konsumerar ljud i dag än någonsin tidigare och att arbeta med hur Sveriges Radio ska bemöta publiken i framtiden är ett viktigt uppdrag”, säger Simon Gooch som tillträder efter sommaren.

För närvarande arbetar Simon Gooch på Bauer Media (tidigare SBS Discovery), och har ansvar över företagets digitala utveckling i Skandinavien. Där har han varit sedan 2007.

Sveriges Radios vd Cilla Benkö kommenterar rekryteringen:

”Det är ingen tvekan om att Simon Gooch passar perfekt för rollen som innovationsdirektör. Han har en i branschen erkänt stark och bred omvärldskunskap med fokus på samhället, publiken och medier i förändring. Dessutom är han van vid att driva digital förflyttning med ljudet i fokus och inser vikten av att de tre benen – den analoga marksända radion, det digitala utbudet och den sociala närvaron – samspelar för att vi långsiktigt ska kunna nå publiken”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev