Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han blir SR:s korrespondent i Bryssel

Publicerad: 18 maj 2018, 06:02

Andreas Liljeheden, tillträdande Brysselkorrespondent. Foto: Privat.

I sommar efterträder Andreas Liljeheden Sveriges Radios nuvarande korrespondent Jan Andersson i Bryssel.


Ämnen i artikeln:

EkotSveriges Radio

Det senaste decenniet har Andreas Liljeheden bevakat EU-frågor på frilansbasis från Bryssel. Bland uppdragsgivarna finns TV4, Altinget, och Finansliv. Han har också arbetat som reporter för Europaportalen.

”Andreas Liljeheden är en vass nyhetsjägare med djupa kunskaper om EU och om europeisk ekonomi. Han har förmåga att rapportera om komplicerade EU-frågor på ett begripligt och engagerande sätt, och jag är väldigt glad över att välkomna honom till Sveriges Radios korrespondentgrupp”, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg i en kommentar.

”EU går just nu igenom historiska förändringar med Brexit, flyktingkris, fördjupat samarbete och kommande EU-val. Det finns väldigt mycket att berätta om och att få möjligheten att göra det för Sveriges Radios stora och breda publik känns fantastiskt”, säger Andreas Liljeheden, som tillträder sin nya tjänst i augusti 2018.

Andreas Liljeheden efterträder nuvarande korrespondenten Jan Andersson som bevakat EU-frågor på plats i Bryssel de senaste fyra åren men nu återvänder hem.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

EkotSveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.