Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Han blir SR-korre i Asien

Publicerad: 28 Mars 2018, 06:28

Peder Gustafsson. Foto: Matthias Ahlm/Sveriges Radio

Från och med augusti är Ekot-programledaren Peder Gustafsson ny Asienkorrespondent för Sveriges Radio. Han ersätter Margita Boström.


Peder Gustavsson har en bakgrund som programledare på Ekot, Studio Ett och P4 Radio Stockholm. Nu blir han Sveriges Radios korrespondent i Asien, där han tidigare bott och arbetat.

”Jag tar mig an jobbet med stor ödmjukhet och respekt och hoppas att jag ska kunna ge lyssnarna berättelser, bilder och upplevelser från en fantastisk del av världen som på så många sätt påverkar oss här i Sverige”, säger Peder Gustafsson, som tidigare vikarierat som radions Asienkorrespondent.

Peder Gustafsson kommer att ha sin bas i Bangkok och hans bevakningsområde innefattar Sydasien, Sydostasien, Australien och Nya Zeeland. Medan Hanna Sahlberg, SR:s korrespondent i Peking, bevakar Kina, Japan, Nordkorea och Sydkorea.

”Peder Gustafsson är en mångsidig, erfaren och snabbfotad reporter med stor kunskap om det mångfacetterade asiatiska bevakningsområdet. Jag är väldigt glad att få välkomna honom till korrespondentjobbet”, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg.

Margita Boström, som Peder Gustafsson ersätter, återgår till utrikesredaktionen på Ekot.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.