Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Han blir nyhetschef på Di TV

Publicerad: 24 Maj 2017, 06:15

Di TV:s Malin Toverud, Björn Rundström och Emelie Lundgren.

Björn Rundström blir nyhetschef för Di TV. Samtidigt tillkommer också två reportrar.


I mars startade Dagens Industri en tv-kanal som producerar ekonominyheter. Sändningarna görs i samproduktion med Expressen TV. Nu förstärks redaktionen med tre medarbetare. Bland dem Björn Rundström som kliver in som nyhetschef och ansvarig för organisationen på Di TV.

”Ekonomi-tv av internationellt snitt är bara i sin linda i Sverige. Med landets ledande ekonomiredaktion i ryggen finns alla förutsättningar att skapa en vinnande produkt”, säger Björn Rundström, som tidigare arbetat på Reuters i 13 år.

På Reuters har Björn Rundström bland annat haft roller som redaktör, tillförordnad redaktionschef och senast senior korrespondent.

Samtidigt tillkommer också Emelie Lundgren, tidigare reporter och programledare på nyhetsbyrån Direkt, som får samma roll på Di TV. Dessutom rekryteras Expressen-reportern Malin Toverud. Också hon som reporter.

”Di TV:s idé är högklassig ekonomijournalistik i form av modern, digital tv. Det är väldigt kul att förstärka redaktionen med så vassa medarbetare”, säger Bella Levy, chef för Expressen TV.

Sändningarna pågår 06.00-18.00 varje vardag på Dagens industri och Expressens digitala plattformar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.