Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han blir ny programchef för SR Meänraatio

Publicerad: 27 september 2017, 04:59

Ahti Aasa får den nyinrättade tjänsten som programchef på Sveriges Radios tornedalsfinska redaktion. Han tillträder efter årskiftet.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Medievärlden har tidigare rapporterat om att Sveriges Radios tornedalsfinska redaktion Meänraatio förstärks med två tjänster vid årsskiftet. Bakgrunden är det växande intresset för det nationella minoritetsspråket meänkieli och den tornedalska kulturen.

En av de nya tjänsterna är en programchefsroll, vilken Ahti Aasa tillträder i januari. Ahti Aasa är i dag redaktör för SVT:s program på meänkieli och har enligt ett pressmeddelande ”en djup förankring i den tornedalska kulturen”.

”Jag är mycket glad för SRs satsning på att utveckla Meänraatio. Att få vara en del av den tillsammans med medarbetarna känns som ett privilegium. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna nå ännu fler med ett bredare utbud. Det känns stort att få vara med i ett så viktigt och spännande arbete, säger Ahti Aasa i en kommentar.

Den andra tjänsten, som ny reporter/programledare, kommer att tillsättas under hösten. Förstärkningarna innebär en 50-procentig ökning av redaktionen.

Meänraatio sänder dagligen program på meänkieli i P4 Norrbotten och på webben. Utöver det hörs Meänraatio i SR P2, P6 och P7. Genom satsningen vill SR nå en större publik på alla plattformar och i fler kanaler.

Läs också

SR:s tornedalsfinska redaktion förstärks

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.