Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Han blir ny annonschef på DN

Publicerad: 16 April 2018, 10:58

Citypaketets vd blir tidningens nya annonschef. Samtidigt genomför Bonnier News Sales en stor förändring i sina digitala annonsprodukter.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterCitypaketet

Dagens Nyheter genomgår en rad förändringar. Johan Markström tillträder som annonschef på Dagens Nyheter – en tjänst som Expressens Paul Brandenfeldt haft som tf under en period.

Johan Markström kommer senast från tjänsten som vd på Citypaketet – men har dessförinnan arbetat under många år för Dagens Nyheter, bland annat som försäljnings- och marknadschef för annonspaketet 08-Mälardalen.

”Jag har jobbat nära DN och följt utvecklingen och är stolt över att få representera en tidning som bedriver kvalitetsjournalistik men som nu också kan erbjuda kvalitets-annonsvisningar. Marknaden i stort har legat lite efter på denna front om jag ska vara helt ärlig men nu är det dags för oss att verkligen öka transparensen gentemot våra kunder”, säger Johan Markström i ett pressmeddelande.

Samtidigt genomför nu Bonnier News Sales en omfattande förändring i sina digitala annonsprodukter. Ett stort kvalitetsarbete har genomförts och sedan en vecka tillbaka har man gått över till lazyload för att kunna garantera sina kunder högre viewabillity.

”Vi har sett en snabb effekt och kundreaktionerna är superpositiva. Detta har varit ett stort samarbete mellan redaktion, utveckling och Affärsutveckling. Nästa naturliga steg är att börja se om besökarna faktiskt ser annonserna och där finns det spännande teknologi som vi håller på att testa så som fixation men också vår neurostudie där vi mäter hjärnaktiviteter kopplat till marknadsföring i våra kanaler”, säger Johan Markström.

Christopher Karlsson

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterCitypaketet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.