Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han blir Lands nya digitala chefredaktör

Publicerad: 16 juni 2016, 05:20

Joel Linderoth

Från och med den 1 oktober tar Joel Linderoth över det digitala chefredaktörskapet på land.se.


”Det ska bli väldigt lustfyllt att få jobba med en så klassisk titel som Land. Vi vet att Land gillas väldigt mycket av sina besökare och läsare och det ska bli väldigt spännande att få vara med om den kommande utvecklingen. Ett toppenjobb helt enkelt!” säger Joel Linderoth, som efterträder Sara Grundberg, i ett pressmeddelande.

I dag arbetar Joel Linderoth som digital utvecklingsredaktör på Expressen. Där har han bland annat arbetat med livsstilssajter, en av dem är Mittkök.se. Dessförinnan har han arbetat på DN, SvD, Forma och Bonnier samt haft ansvar för Stockholms P3-redaktion på Sveriges Radio.

När han i höst börjar som digital chefredaktör på land.se blir Joel Linderoths ansvar att sköta varumärkets närvaro och utveckling i digitala och sociala kanaler. Fokus kommer att ligga på innehåll, trafik och affärer.

Lands publisher, Estelle Ejdeholm, kommenterar rekryteringen:

”Jag är oerhört glad över att Joel börjar hos oss. Han har en gedigen journalistisk bas som toppas med spetskompetens inom många olika digitala delar. Land vill sprida kunskap om äkta mat, råvaror och vikten av att välja svenskt och att äta i säsong. Joels stora intresse för mat och dryck är därför väldigt värdefullt. Han driver också Sveriges största ölblogg.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev