Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Han blir Johan Ståhls högra hand

Publicerad: 8 januari 2009, 10:02

Björn Bergman blir ny försäljningsdirektör och vice vd för Sydsvenskan. Han arbetar i dag som näringslivsdirektör för Malmö Stad. - Jag tror att jag och Johan Ståhl har en likadan syn på ledarskapets betydelse, säger han.


Ämnen i artikeln:

Johan StåhlSydsvenskan

Det har varit en turbulent höst för de anställda på Sydsvenskans försäljningsavdelning. I september fick försäljningsdirektören Joakim Rademacher lämna tidningen med omedelbar verkan. Samma dag sa Sydsvenskans vd Johan Ståhl att han inte tyckte att det inte funnits det ledarskap på avdelningen som han förväntat sig.  Björn Bergman säger att han och Johan Ståhl talat mycket om vikten av ledarskap. De har lärt känna varandra genom styrelsearbetet i Sydsvenskanägda Innovator och City Malmö/Lund.  Vad kännetecknar ett gott ledarskap för dig? – Att ha en stark tro på människors inneboende kraft och att hjälpa andra att prestera sitt allra bästa. Det är också viktigt att ha stark respekt för individen och för människors förmåga att ta ansvar.  – Jag tror också på ett positivt och förlåtande arbetsklimat. Man måste få lov att testa saker.  Björn Bergman har arbetat som näringslivsdirektör i Malmö under de senaste fem åren. Innan dess var han vd för Malmö Citysamverkan och vd för Center Syd i Löddeköping.  Björn Bergman börjar sitt jobb på Sydsvenskan under våren. Som vice vd och försäljningsdirektör tar han också plats i koncernledningen.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Johan StåhlSydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.