Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han blir Expressens nya Rysslandskorre

Publicerad: 22 april 2016, 08:37

Stationerad i Moskva ska Carl Fridh Kleberg bevaka Ryssland i flera av Expressens kanaler.

Ämnen i artikeln:

Expressen

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Carl Fridh Kleberg kom till Expressens utrikessatsning förra året efter att ha arbetat på TT.  Nu är det klart att han blir tidningens Moskvakorrespondent vilket innebär att han ska bevaka Ryssland i Expressen, Expressen TV och för utrikessajten Geo.

När Medievärlden når Carl Fridh Kleberg på telefon håller han på att packa resväskorna. Förhoppningsvis är han på plats i Moskva inom de närmaste dagarna:

Det känns jätteroligt och spännande på en massa olika sätt. Även om jag de senaste åren arbetat mest med Mellanöstern så är Ryssland min första utrikeskärlek.

Som liten bodde Carl Fridh Kleberg fyra år i landet och nu ser han fram emot att komma tillbaka:

Det är lätt att man bara ser på Ryssland med säkerhetspolitiska glasögon, men eftersom jag har den här tidigare relationen till Ryssland är landet mycket mer än så för mig.

Vad tänker du om Ryssland som bevakningsområde?

Ryssland är en stormakt som ligger nära Sverige, vilket påverkar oss direkt och i mycket större utsträckning än vad många andra länder gör. Sedan har Rysslands geopolitiska roll blivit allt med framskjuten de senaste åren vilket gör att det viktigt att vi har medarbetare på plats, säger Carl Fridh Kleberg och fortsätter:

Och så handlar det här förstås om att vi på Expressen är seriösa med att expandera vår tv-satsning inte minst när det gäller utrikesjournalistik.

Magnus Alselind, redaktionschef, kommenterar Expressens valet att tillsätta en Moskvakorrespondent i ett pressmeddelande:

”I en tid där regimer och politiska krafter vill styra kommunikationen genom propaganda och åsiktsjournalistik är betydelsen av egen närvaro större än någonsin.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev