Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han blir ekonomidirektör på SVT

Publicerad: 19 juni 2017, 09:41

Peter de Verdier Foto: SVT

Peter de Verdier, i dag vd för Nasdaq BWise, tillträder efter sommaren som ekonomidirektör på SVT.


Ämnen i artikeln:

Hanna Stjärne

”Jag är mycket glad över att få välkomna Peter de Verdier till SVT. Hans strategiska förmåga och skarpa blick när det gäller ekonomistyrning kommer att hjälpa SVT att stå ännu starkare framöver och hans djupa kunskaper inom det tekniska området kommer också att vara en stor tillgång”, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

Peter de Verdier har de senaste 13 åren arbetat inom Nasdaq, bland annat som divisions-CFO och senast i rollen som vd för ett av dotterbolagen, BWise. Tidigare har han sysslat med systemutveckling på Ericsson och OM, och varit managementkonsult på McKinsey & Co.

”I dagens komplexa omvärld är det viktigare än någonsin med oberoende och saklig rapportering som görs tillgänglig för alla. SVT:s roll i detta är unik. Med de förändringar som pågår i mediebranschen är det väsentligt att SVT fortsätter utvecklas för att behålla sin relevans. Det ska bli oerhört spännande att vara med på den resan. Jag ser också verkligen fram emot att lära känna SVT och alla mina nya kollegor”, säger Peter de Verdier i ett pressmeddelande.

I samband med tillträdet tar Peter de Verdier plats i SVT:s företagsledning. Samtidigt utökas ekonomiavdelningen genom att löneavdelningen flyttas från HR och kommunikation till just ekonomi.

”Lönefrågor är naturligt kopplade till ekonomifrågor varför denna flytt är logisk, men ett fortsatt nära samarbete med HR och kommunikation är förstås en förutsättning, som till exempel genom den gemensamma HR- och löneservicefunktion som kommer att introduceras på det nya intranätet”, säger Sabina Rasiwala, HR- och kommunikationsdirektör.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hanna Stjärne

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.