Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han är SR:s nya teknikdirektör

Publicerad: 28 april 2017, 05:00

Björn Heurlin Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Björn Heurlin är ny teknikdirektör på Sveriges Radio. Han ersätter Lars Söderdahl som varit tillförordnad. Heurlin tillträder senare i år.

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Han kommer senast från företaget Innofactor där han varit affärsansvarig för molntjänster samt har ingått i företagsledningen. Totalt har Björn Heurlin arbetat med IT i två decennier, varav ett i mediebranschen.

”Det känns jättebra att börja på Sveriges Radio och att vara tillbaka i mediebranschen. Det ska bli spännande att få vara delaktig i att utveckla Sveriges Radios IT- och teknikfunktioner i en föränderlig medie- och teknikvärld. Det är ett stort ansvar. Nu ser jag fram emot att få träffa alla nya kollegor och medarbetare”, säger Björn Heurlin.

När Björn Heurlin tillträder är ännu inte klart, men det blir senare i år.

”Vi är glada att kunna välkomna Björn Heurlin till Sveriges Radio som ny teknikdirektör. Hans gedigna IT-erfarenheter och många år i branschen, på olika poster inom Dagens Nyheter, Bonnier News och Expressen, ger honom en profil som verkligen matchar vår behovsbild”, säger Cilla Benkö, vd på Sveriges Radio.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev