Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Han är SR:s nya NY-korre

Publicerad: 6 December 2016, 08:23

Fernando Arias. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Fernando Arias, i dag specialreporter på Ekot, blir ny New York-korrespondent.


Ämnen i artikeln:

SRSveriges Radio

Efter årsskiftet, i februari, flyttar SR:s nuvarande korrespondent Agneta Furvik tillbaka till Sverige och ersätts av Fernando Arias:

”Jag kommer att börja som korrespondent 12 dagar efter att Donald. J. Trump tillträtt som president. Han har utlovat omfattande, och i mångas ögon, kontroversiella reformer; både inrikes- såväl som utrikespolitiskt. Därtill tar han över presidentposten i ett alltmer polariserat land. Att vara Sveriges Radios röst i denna del av världen kommer att vara en stor utmaning som jag är glad och hedrad över att få anta”, säger Fernando Arias, som bland annat är utbildad i socialantropologi, ekonomisk historia och medie- och kommunikationsvetenskap.

Sedan Fernando Arias kom till radion 2010 har han hunnit vikariera som korrespondent i New York, Washington och Mellanöstern.

Ginna Lindberg, Ekots utrikeschef, om rekryteringen:

”USA:s politiska landskap är i snabb förändring och det är angeläget att vara på plats och rapportera om både politisk utveckling och amerikanskt vardagsliv. Fernando Arias är en otroligt uppskattad och snabbfotad reporter som har den bredd och kunskap som behövs för att ta sig an både storpolitik och vardagsnära frågor – och se sambanden mellan dem.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SRSveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.