Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han är ny teknikdirektör på SVT

Publicerad: 4 maj 2017, 11:10

Adde Granberg blir ny CTO/teknikdirektör och Daniel Ekelöf biträdande teknikdirektör. Foto: SVT

Adde Granberg, i dag chef för SVT Produktion, tillträder den 15 maj som ny teknikdirektör på SVT. Till biträdande teknikdirektör har Daniel Ekelöf utsetts. Tillsammans ska de leda SVT:s tekniska utveckling.


Ämnen i artikeln:

SVTHanna Stjärne

”Den tekniska utvecklingen går allt snabbare och SVT behöver kraftsamla och sätta mer fokus på tekniken för att kunna bli ännu bättre för publiken. Jag är glad över att kunna rekrytera två drivande och starka chefer till vår teknikenhet”, säger SVT:s vd Hanna Stjärne till SVT:s interntidning Vipåtv.

Som teknikdirektör har Adde Granberg det yttersta ansvaret för enheten.

”Att få lägga fokus på att säkerställa att vi blir mer användarvänliga på alla plan är stora utmaningar framöver. Vi har ett teknikskifte framför oss vilket jag har stor respekt för. Jag ser fram emot att få ta mig an den utmaningen tillsammans med Daniel och övriga medarbetare”, säger Adde Granberg, som också kommer att ingå i SVT:s företagsledning.

Daniel Ekelöf arbetar i dag som teknikchef på SVTi, vilket innebär att han har ansvar för SVT Play och de digitala plattformarna. Ekelöf tillträder som biträdande teknikdirektör vid midsommar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTHanna Stjärne

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.