Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han är ny programledare för UG

Publicerad: 2 juli 2018, 07:10

Ali Fegan Foto: Sofia Sabel/SVT

Till hösten ersätter UG:s grävande reporter Ali Fegan Janne Josefsson som programledare för Uppdrag granskning.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag Granskning

Ali Fegan har varit grävande reporter på Uppdrag granskning sedan 2008. Dessförinnan har han bland annat arbetat på Expressen. Det nya uppdraget som programledare delar han med Karin Mattisson.

”Det känns otroligt stort och en ära att få programleda ett av Sveriges och världens bästa TV-program för undersökande journalistik. Efter tio år som grävare på redaktionen känner jag mig redo”, säger Ali Fegan i ett pressmeddelande.

Det var i januari, när Janne Josefsson medverkade i Söndagsintervjun i P1, som han berättade att han tänkte lämna SVT:s flaggskepp. I dag är han mycket nöjd över sin efterträdare:

”När jag fick reda på att Ali skulle bli programledare för Uppdrag granskning tänkte jag att bättre val finns inte. Han är en otroligt skicklig reporter och hans ansvarsintervjuer är lysande. Dessutom väjer han aldrig för att ta upp kontroversiella frågor. Ali är en fri och obunden journalist av högsta klass. Det är en fantastisk rekrytering och jag önskar honom och programmet all lycka”, säger Janne Josefsson i en kommentar.

Den nya säsongen drar igång 22 augusti.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Uppdrag Granskning

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.