Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Han är ny ledarskribent på Göteborgs-Posten

Publicerad: 23 augusti 2018, 04:45

Håkan Boström är ny ledarskribent på Göteborgs-Posten.

Håkan Boström blir fast ledarskribent på Göteborgs-Posten där han tidigare varit sommarvikarie och gästkolumnist.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenDalarnas TidningarDagens NyheterCorrenSydsvenskan

Håkan Boström kommer närmast från Uppsala Universitet och doktorandstudier i ekonomisk historia. Han har tidigare varit skribent på bland annat Dagens Nyheter, Dalarnas Tidningar, Sydsvenskan och Corren.

Adam Cwejman, tillförordnad politisk redaktör på Göteborgs-Posten, om rekryteringen:

”Vi är mycket nöjda över att rekrytera en av landets mest träffsäkra skribenter som för med sig ett intellektuellt djup till texterna. Det finns ett stort behov av analytisk skärpa för att förstå vad som händer inom såväl den nationella som lokala politiken.”

Göteborgs-Postens publik har tidigare kunnat läsa Håkan Boströms texter när han hoppat in som sommarvikarie samt skrivit gästkolumner. Tillträder som fast ledarskribent på tidningen gör han den första september.

”Vi ser en mycket intressant utveckling inom politiken, kanske den mest omtumlande på flera decennier. Göteborg-Posten har under lång tid utvecklat en ledarsida som vågar sticka ut hakan och ta plats i den politiska debatten, både lokalt i Göteborg och med sin nationella räckvidd. Jag ser fram emot att bli en fast del av denna redaktion”, säger Håkan Boström i en kommentar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev